Бесплатни закуп тезги на новој пијаци

"Косаница" д.о.о. је покренула акцију са бесплатним коришћењем тезги у новој...

Слика Зграда 1"Косаница" д.о.о. је покренула акцију са бесплатним коришћењем тезги у новој пијаци у "Дуваништу". Сви заинтересовани продавци воћа, поврћа и других прехрамбених производа могу у промотивном периоду добити тезгу на коришћење без накнаде.
Ова акција има за циљ да станарима овог густо насељеног деле града олакша снабдевање основним животним намирницама, за које су станари морали да иду на друге пијаце које нису тако близу (пијаца "Бошко Буха" на булевару Немањића или пијаце у Дурлану односно Трошарини). На овај начин, значајно се може растеретити саобраћај и гужва у близини ових пијаца, смање проблеми са паркирањем у овим областима, повећа безбедност свих учесника у саобраћају (нарочито пешака). Ова ситуација је посебно уочљива на булевару Немањића где су током целе недеље на самом булевару возила непрописно паркирана, има доста "дивљих" тезги и количина ђубрета која се једноставне не може занемарити. Скоро да не прође дан да не дође до неке саобраћајне незгоде од којих је у једној од скорашњих дошло до губитка људских живота.
Сви продавци који на време искористе ову могућност долазе у предност тиме што могу од старта да "разраде" своју тезгу на пијаци која ће у најскорије време постати највећи пијачно-тржни центар у том делу града. Такође, као новоизграђена затворена пијаца, пијаца на "Дуваништу" пружа већу удобност и хигијенске услове у односу на конкурентне пијаце у окружењу.